Korvien puhdistaminen | Korvasuihku kotikäyttöön | Aboutmeds
Siirry sisältöön

Korvien puhdistaminen

Tavallisesti korva puhdistaa itse itsensä, mutta toisilla korvavahaa on kuitenkin taipumus erittyä liikaa, tai korvakäytävän puhdistusmekanismi on jostain syystä heikentynyt. Tällöin korvien puhdistaminen kannattaa ottaa säännölliseksi rutiiniksi.

Jätä vanupuikot kaappiin

Älä käytä vanupuikkoja, hiuspinnejä tai muita korvakäytävään työnnettäviä välineitä korvien puhdistukseen. Mekaaniset työkalut työntävät korvavaikun syvemmälle korvakanavaan ja saattavat tiivistää korvavaikun vahatulpaksi. Myös korvan iho on herkkää ja vaurioituu helposti, mikä voi johtaa verenvuotoon ja tulehduksiin. Pahimmillaan korvien kaivelu voi vahingoittaa tärykalvoa.

Tärykalvon puhkeaminen aiheuttaa verenvuotoa ja korvan kipua. Jos epäilet tärykalvosi puhjenneen, on korvaa syytä käydä näyttämässä lääkärille, jotta vaurion laajuus voidaan arvioida.

Jos kärsit liiallisesta korvavaikun erityksestä, käytät säännöllisesti nappikuulokkeita, kuulokojetta tai korvatulppia, tutustu earClin®-korvasuihkuun.

Lapsen korvien puhdistaminen

Lapsen korvat ovat erityisen herkät kaikelle rasitukselle. Tavallisesti lapsen korvien puhdistukseen riittää korvien ulkoisten osien puhdistus esimerkiksi kylvyn yhteydessä. Vaikkua voi myös varovasti pyyhkiä korvakäytävän suulta esimerkiksi kostealla pyyhkeellä. Pienen lapsen tärykalvo sijaitsee lähellä korvakäytävän aukkoa, joten pieneen korvaan ei missään tapauksessa saa työntää esimerkiksi vanupuikkoa. Yli kolmevuotiaan lapsen korvien puhdistukseen voit käyttää earClin® -korvasuihkua.