Peräpukamat | Aboutmeds
Siirry sisältöön

Peräpukamat

Mitä peräpukamat ovat? 

Peräpukamat ovat peräaukon seinämillä oleva laskimoita, ja yhdessä peräaukon sulkijalihaksen kanssa ne hallinnoivat suolen toimintaa. Terveet peräpukamat kuuluvat peräaukkoon eikä ihminen aisti niitä niiden ollessa terveet. 

Peräpukamaoireet  

Peräpukamat laajentuessaan aiheuttavat epämukavia oireita: kutinaa, kipua ja verenvuotoa. Toimi aktiivisesti peräpukamataudin etenemistä vastaan jo varhaisessa vaiheessa.   

Peräpukamien hoito ja peräpukamalääkkeet 

Kipeiden ja vuotavien peräpukamien hoito kannattaa aloittaa ajoissa ja hakeutua lääkäriin tarvittaessa.  

Apteekeista ilman reseptiä saatavilla olevat peräpukamalääkkeet ovat paikallisoireita hoitavia ja peräpukamatautia ennaltaehkäiseviä. 

LIDOPOSTERIN®-peräpukamalääke on ilman reseptiä saatava, puuduttava peräpukamavoide peräaukon vertavuotavien haavaumien hoitoon, peräaukon alueen kutinaan ja kivun lievittämiseen ennen ulostamista tai ulostamisen jälkeen.    

POSTERISAN® PROTECT -peräpuikot ennaltaehkäisevät peräpukamien syntyä. Ne hoitavat peräsuolen ihoa ja liukastavat, mikä ehkäisee laskimoiden laajentumista ja siten peräpukamaoireiden ilmaantumista. Jojobaöljyä ja mehiläisvahaa sisältävät peräpuikot sopivat myös raskaana oleville ja lapsille. 

Ennaltaehkäise peräpukamat! 

-muista runsaskuituinen ruokavalio
-hyötyliiku päivittäin ja vähennä istumista
-hoida ummetus kuntoon ajoissa.