Peräpukamat | Laajentuneiden peräpukamien hoito | Aboutmeds
Siirry sisältöön

Peräpukamat

Mitä peräpukamat ovat?

Peräpukamat ovat peräaukon seinämillä oleva laskimoita, ja yhdessä peräaukon sulkijalihaksen kanssa ne hallinnoivat suolen toimintaa. Terveet peräpukamat kuuluvat peräaukkoon.

Jos peräpukamat laajentuvat ja oireilevat kipuna, kutinana tai verenvuotona, toimi aktiivisesti peräpukamataudin etenemistä vastaan ​​jo varhaisessa vaiheessa.

Peräpukamien hoito ja peräpukamavalmisteet

Kipeät peräpukamat on tarpeellista hoitaa asianmukaisesti. Muista myös käynti lääkärillä oireiden niin vaatiessa.

Apteekeista ilman reseptiä saatavilla olevat tuotteet peräpukamien hoitoon ovat oireita hoitavia ja ennaltaehkäiseviä.

LIDOPOSTERIN® -peräpukamalääke on ilman reseptiä saatava, puuduttava peräpukamavoide peräaukon vertavuotavien haavaumien hoitoon ja peräaukon alueen kutinaan.

POSTERISAN® PROTECT -peräpuikot ovat lääkinnälliseksi laitteeksi luokiteltuja suppoja, jotka ennaltaehkäisevät peräpukamien syntyä ja hoitavat peräsuolen ihoa. Jojobaöljyä ja mehiläisvahaa sisältävät peräpuikot sopivat myös raskaana oleville ja lapsille.

Ei enää kipeitä peräpukamia

Epäterveelliset ruokailutottumukset, vähäkuituinen ruokavalio, liian vähän nestettä, paljon istumista tai liikunnan puute voivat aiheuttaa kovaa ulostetta ja pinnistystä, mikä aiheuttaa peräpukamien oireilua. Myös raskaus tai voimaharjoittelu voivat edistää peräpukamien kehittymistä.

Ennaltaehkäise peräpukamat:

-muista runsaskuituinen ruokavalio
-hyötyliiku päivittäin ja vähennä istumista
-hoida ummetus kuntoon ajoissa.