Anaalisairaudet ja seksi | Aboutmeds
Siirry sisältöön

Anaalisairaudet ja seksi

Harva uskaltaa kysyä ääneen:

  • Miten kumppanini peräaukon sairaudet (kuten peräaukon ekseema, haavauma tai peräpukamat) vaikuttavat seksuaaliseen kanssakäymiseemme?
    Onko spontaani seksi edelleen mahdollista vai onko minun kiinnitettävä huomiota joihinkin seikkoihin?

Molempiin kysymyksiin on sama vastaus: naiset reagoivat eri tavalla kuin miehet. Jos peräpukamatyynyt ovat suuresti laajentuneet, oireista, kuten kutina, polte ja vuotaminen, voi tulla himon tappaja. Erityisesti naiset eivät halua, että heitä kosketetaan sukuelinten alueella, jos heillä on peräpukamat tai jokin muu peräaukon ongelma.

Muista

  1. Anaaliseksi ärsyttää laajentuneita peräpukamia
  2. Rakkauden puolesta: peräpukamien hoito

Anaaliseksi ärsyttää laajentuneita peräpukamia

Eräiden seksuaalisten toimintojen suhteen on noudatettava varovaisuutta. Peräaukon ärsytys tai stimulointi sormilla ja seksileluilla, samoin kuin peräaukon yhdyntä, voi aiheuttaa kipua, verenvuotoa ja ärsytystä jo ennestään kivuliaissa peräaukon haavaumassa tai peräaukon laskimotromboosissa sekä laajentuneissa peräpukamissa. Terveillä ihmisillä anaaliseksi ei kuitenkaan johda peräpukamiin.

Rakkauden vuoksi – hoida peräpukamat

Ihon ärsytys, verenvuoto ja kipu sopivat huonosti yhteen intiimin kanssakäymisen ja hellyyden kanssa. Jokaisen, joka ei halua rakkauselämänsä kärsivän, tulisi hoitaa peräpukamatautinsa. Jos peräpukamat ovat niin laajentuneet, että ne vaativat leikkaushoitoa, täytyy olla malttia antaa intiimialueen parantua kunnolla.