Hei huomenta Suomi hyvin pyyhkii? | Peräpukamat | Aboutmeds
Siirry sisältöön

Hei huomenta Suomi hyvin pyyhkii?

Koneet ja laitteet ovat helpottaneet arkea ja työntekoa, mutta kääntöpuolena vähentäneet luontaista liikkumista. Esimerkiksi toimistotyössä ja kuljetusalalla jalkojen sijaan paino on usein pakaralihaksilla. Paljon istuminen, liikkumattomuus, ummetusta aiheuttava ruokavalio ja vähäinen juominen aiheuttaa 2/3:lle meistä aikuisista peräpukamaoireita jossain elämänvaiheessa. Peräaukon kutina, kirkas verenvuoto, ja kipu tuntuvat etenkin istuessa ja seistessä. Suoli ei tunnu tyhjenevän ulostettaessa kokonaan, ja peräaukosta pulpahtaa ulos pehmeät tyynykkeet, jotka varhaisessa taudissa voi työntää takaisin peräaukkoon, mutta vaikeammassa sairaudessa ne jäävät pysyvästi näkyviin. Mikäli peräaukon oireilusta puhuminen herättää tuttuja tuntemuksia, tee Pukamatesti.

Peräpukamataudissa ulostaminen on usein kivuliasta, ja ulosteen pidättäminen taas vaikeuttaa ongelmaa entisestään. Myös kova pinnistys esimerkiksi voimailulajeissa tai synnytyksen yhteydessä voi laukaista oireet. Pukamat ovat koko kansan ongelma, eikä oireita ei kannata hävetä, vaan hoitoa kannattaa hakea ajoissa.

Peräpukamien hoitoon on tullut apteekkeihin uusi tehokkaasti oireita lievittävä peräpuikko eli suppo, Posterisan®protect. Se helpottaa ulostamista, ja lievittää tehokkaasti kutinaa ja kipua, mikä antaa elimistön luontaiselle paranemisprosessille tilaa hoitaa itse sairautta. Jos pukamaoireet ovat jo usein toistuva riesa, Posterisan®protect vähentää oirejaksoja ja lyhentää niiden kestoa. Se sisältää ihoa suojaavaa ja hoitavaa yhdistettä. Peräpuikko on helppo, huomaamaton ja hygieeninen tapa hoitaa kiusallista vaivaa. Jo 1-2 puikkoa päivässä usein riittää. Valmistetta voi käyttää yhtäjaksoisesti tarvittaessa 4 vko ajan. Posterisan®protect sopii myös raskaana oleville ja lapsille. Se on saksalaisen lääketehtaan valmistama terveydenhuollon laitteeksi luokiteltu valmiste. Saatavilla kaikista apteekeista ilman reseptiä.