LIDOPOSTERIN® - lääkevoide peräpukamien hoitoon | Aboutmeds
Siirry sisältöön

LIDOPOSTERIN® lääkevoide peräpukamiin ja haavaumiin

Kortisoniton lääke peräpukamiin ja peräaukon alueen kutinaan ja kipuun

Lidoposterin®rektaalivoide kartonkipakkaus

Lidoposterin® – tehokas apu peräpukamien, peräaukon haavaumien ja peräaukon alueen kutinaan ja ihottumaoireiden hoitoon

50 mg/g rektaalivoide, 25 g

Ilman reseptiä saatava, paikallisesti puuduttava rektaalivoide peräaukon alueen vaivojen hoitoon. Peräpukamista, peräaukon haavaumista tai peräaukon ihottumasta johtuvaan kutinan ja kivun hoitoon.

  • Nopea vaikutus
  • Lyhyt hoitoaika (max. 7 vrk)
  • Ei sisällä kortisonia
  • Mukana asetin peräaukon sisäistä käyttöä varten.

Itsehoitolääke (puuduttava lääkevoide), tutustu huolella pakkausselosteeseen. Vaikuttava aine: Lidokaiini 50 mg/g. Ostopaikka: Apteekki

Lue pakkausseloste/Läs patient instruction.

Lidoposterin® rektaalivoide lyhyesti

Käyttöaihe
Peräaukon alueen paikallisten vaivojen, kuten esimerkiksi peräpukamista johtuvan kutinan ja kivun, hoitoon
Annostelu
2-3 kertaa vuorokaudessa
Käyttöaika
Enintään 7 vuorokauden ajan. Mikäli oireet (kipu, kutina, verta ulosteessa) jatkuvat tai ne uusiutuvat käytön jälkeen, käänny lääkärin puoleen
Vaikuttava aine
Lidokaiini
Raskaus
Keskustele lääkärin kanssa ennen valmisteen käyttöä
Säilyvyys
Enintään 6 kk avaamisen jälkeen

Lidoposterin® – nopea apu peräpukamaoireisiin

Lidoposterin® voiteen vaikuttava aine, lidokaiini, on tehokas paikallispuudute, joka on Suomessa ollut aiemmin käytössä peräpukamiin vain reseptivalmisteena. Lidoposterinilla hoidat peräpukamavaivoja tehokkaasti. Se on ainoa itsehoidossa myytävä peräpukamalääke, joka on linjassa lääkärien hoitolinjauksen kanssa: yhtäaikainen suositeltu käyttöaika ei ylitä yli 7 vuorokautta.  Lidoposterin® voiteen vaikutus alkaa nopeasti  ja kun oireet saadaan hallintaan, ei voiteen käyttöä enää tarvitse jatkaa. Mikäli oireet jatkuvat hoidon jälkeen, tai palaavat pian hoidon lopettamisen jälkeen, tulee hakeutua lääkärin hoitoon.

Kuinka Lidoposterin® -voide vaikuttaa?

Paikallispuudutteet lievittävät peräpukamaoireita, kuten kipua ja kutinaa, estäen hermoimpulssien syntymisen ja niiden välittymisen. Estämällä kipua tuntevien, herkkien hermopäätteiden ärtyvyyttä Lidoposterin® puuduttavan lääkevoiteen sisältämä lidokaiini rajoittaa paikallista kipuherkkyyttä ja vähentää sitä palautuvasti. Tämä koskee myös kylmän, lämmön, kosketuksen ja paineen aistimista, joskin yksilölliset erot voivat olla merkittäviä. Tämä on peruste paikallisesti puuduttavan lääkevoiteen käytölle myös peräpukamista johtuvaan haavakipuun ja kutinaan.

Kuten kaikki lääkkeet, myös Lidoposterin® voi aiheuttaa haittavaikutuksia. Mahdollisia haittavaikutuksia ovat peräaukon alueen kutina ja polttelu peräaukon alueella, ripuli, epämukavuus tai punoitus peräaukon ympärillä. Lue pakkausseloste ja lue lisää valmisteesta.

Peräpukamaoireet (kutina, kipu) ovat yleisiä raskauden aikana ja synnytyksen jälkeen. Jos olet raskaana, imetät, epäilet olevasi raskaana tai suunnittelet raskautta, kysy lääkäriltäsi tai apteekista neuvoa ennen tämän lääkkeen käyttöä. Lidoposterin® -valmisteen vaikuttava aine erittyy rintamaitoon, mutta ei todennäköisesti vaikuta rintaruokittavaan lapseen. Keskustele kuitenkin lääkärin kanssa ennen kuin käytät Lidoposterin® -valmistetta imetyksen aikana.

Vaikuttava aine on lidokaiini. Yksi gramma voidetta sisältää 50 mg lidokaiinia. Muut aineet ovat setyylialkoholi, makrogoli 400, makrogoli 1500, makrogoli 3000 ja puhdistettu vesi. Lidoposterin® rektaalivoide EI sisällä kortikoideja.

Valmistaja:
DR. KADE Pharmazeutische Fabrik GmbH
Rigistraße 2
12277 Berliini, Saksa

Edustus Suomessa:
Aboutmeds Oy, Espoo
info@aboutmeds.fi