KORDOL™-korvatipat korvatulehdukseen apteekista | Aboutmeds
Siirry sisältöön

KORDOL™-korvatipat ulkoisen korvakäytävän kipuun ja edistämään korvatulehduksen paranemista

KORDOL™ -korvatipat korvakivun ja korvakäytävätulehduksen itsehoitoon lapsille ja aikuisille

Kutina ja kipu korvakäytävässä ovat tyypillisiä oireita korvatulehduksessa. KORDOL™ -korvatipat ovat nopea apu korvakipuun ja korvakäytävätulehdukseen.

KORDOL™ -korvatippojen teho perustuu glyserolin osmoottiseen ja suojaavaan vaikutukseen sekä pintapuuduttavaan lidokaiiniin.

KORDOL™ -korvatipat poistavat ylimääräistä nestettä korvakäytävän kudoksista, mikä vähentää korvatulehduksen oireita, kuten korvakipua ja korvan turvotusta. Öljy suojaa korvakäytävää, pehmentää korvavahaa ja auttaa sen poistamisessa. Valmisteen sisältämä lidokaiini on paikallispuudute, joka tehostaa glyserolin vaikutusta ja lievittää tehokkaasti myös korvakipua.

KORDOL™ -korvatipat sisältävät 0,5 % lidokaiinihydrokloridiliuosta glyserolissa.

Lapsen korvatulehduksen itsehoito

Korvatulehdus on erityisesti pienten lasten vaiva, joka liittyy lähes aina ylähengitystieinfektioon, tyypillisimmin tavalliseen flunssaan. Korvatulehdus ei aina edellytä antibioottihoitoa, vaan monesti se paranee itsestään, joten itsehoidosta on hyötyä. Myös pienen lapsen korvakipua voidaan turvallisesti lievittää tulehduskipulääkkeillä ja puuduttavilla korvatipoilla silloin, kun korvista ei erity nestettä, tärykalvo on ehjä, eikä korvia ole esim. putkitettu.

KORDOL™ on tarkoitettu lyhytaikaiseen käyttöön yli 6 kk lapsille ja aikuisille.

Milloin lääkäriin korvatulehduksesta?

Lääkäriin on syytä mennä, jos korvaoireet eivät lievity 2–3 vuorokauden itsehoidon jälkeen.

KORDOL™-korvatipat ulkoisen korvakäytävän kipuun ja korvatulehduksiin

Apua erilaisiin korvaongelmiin

Korvissa saattaa tuntua kipua ja kutinaa, vaikka varsinaista tulehdusta ei olisikaan. KORDOL™ -korvatipoista on apua myös näihin korvaongelmiin. Esimerkiksi runsas uiminen ja sukeltaminen saattavat aiheuttaa oireita korvissa.

Korvien puhdistaminen mekaanisesti tai liian voimakkailla pesuaineilla voi ärsyttää korvakäytävää ja aiheuttaa kutinaa ja kipua. Lisäksi erilaisten kuulokkeiden tai kuulolaitteen käyttäminen voi häiritä korvan luonnollista puhdistumista, mistä voi aiheutua vahan kertymistä korvaan. Saat näihin vaivoihin apua KORDOL™ -korvatipoista.

KORDOL™ on CE-merkitty lääkinnällinen laite.

Lue lisää

KORDOL™ annostelu ja käyttöohje

Annostelu ja käyttöohje:

Aikuiset ja yli 12-vuotiaat lapset: 2 tippaa kumpaankin korvaan enintään 3 krt/vrk.

Yli 6 kuukauden ikäiset lapset: 2 tippaa kumpaankin korvaan enintään 3 krt/vrk.

Käytettävä aikuisen tai lääkärin valvonnassa.

Jos oireet eivät lievity kolmen päivän kuluessa tai jos vointi huononee, käänny lääkärin puoleen.

Kun korvatippoja käytetään lapsilla, korva on suojattava vanulla.

Vain ulkoiseen käyttöön. Lääkärin on valvottava hoidon onnistumista.

Lataa käyttöohje (pdf)

KORDOL™ on tarkoitettu korvakivun tilapäiseen lievittämiseen enintään kolmen päivän ajaksi, eikä sitä pidä käyttää pitkäaikaisesti.

Älä käytä KORDOL™-korvatippoja

jos korvasta vuotaa eritettä.

jos sinulla on aiemmin todettu allergia jollekin tuotteen aineosalle

jos sinulle on äskettäin tehty korvaleikkaus tai muu korviin liittyvä kirurginen toimenpide

alle 6 kuukauden ikäisille lapsille.

 

Jos tärykalvo on vahingoittunut (esim. pitkäaikainen välikorvatulehdus) KORDOL™-korvatippoja tulee käyttää vain lääkärin tekemän huolellisen korvien tähystyksen jälkeen. Jos potilaalla on bakteeri- tai sienitulehduksesta johtuvaa pitkittynyttä kipua tai turvotusta, vaivat vaativat lääkärin hoitoa.

KORDOL™-korvatippoja ei pidä tiputtaa korvaan kuulolaitteen ollessa paikallaan, vaan ne on tiputettava korvaan 1 tunti ennen kuulolaitteen asettamista ulkoiseen korvakäytävään.

Vaikka ei ole näyttöä siitä, että KORDOL™-tipoilla olisi kielteisiä vaikutuksia raskauden ja imetyksen aikana, KORDOL™-tippojen käytöstä on keskusteltava lääkärin kanssa. Lääkäri arvioi, onko KORDOL™-tippojen odotettavissa oleva hyöty suurempi kuin mahdollinen riski.

Jos oireet pahenevat tai eivät ole lievittyneet KORDOL™-korvatippojen kolmen päivän käytön jälkeen tai jos sinulla on kuumetta, ota yhteyttä lääkäriin. Pitkittynyt kipu tai turvotus saattaa olla merkki bakteeri- tai sieni-infektiosta, joka saattaa vaatia asianmukaista jatkohoitoa.

Vain ulkoiseen käyttöön.

Vältä aineen joutumista silmiin, suuhun ja nieluun tai nenän limakalvoille.